Malomipari kapacitásbővítés és üzemfejlesztés a Cornmill Kft-nél

 

Kedvezményezett neve: CORNMILL HUNGARY Kft.

Projekt címe: Malomipari kapacitásbővítés és üzemfejlesztés a Cornmill Kft-nél

Támogatás összege: 892 031 616 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Tényleges befejezés dátuma: 2024.01.31.

Projekt azonosító száma: VP-3324610816

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a malomipari gyártáshoz kapcsolódó üzemfejlesztés keretében 8 db 1400 nm alapterületű alapanyag tároló és készárú tároló építése, megújuló energia keretében 50 kWp teljesítményű napelem rendszer kiépítése, valamint a termelés hatékonyságát elősegítő gépek, szállítójárművek beszerzése.

Az előállított termékek felhasználhatósági ideje, eltarthatósága rövid, ez a feldolgozható kukorica mennyiségi korlátját is jelenti. A beruházással a vállalat feldolgozó kapacitását bővítené, így a hosszabb ideig történő felhasználhatóságot és a hozzáadott értéket is növelni tudja. A feldolgozás során elállított több és magasabb hozzáadott értékű termékek mennyiségének növelésével javul a vállalkozás termelő hatékonysága és jövedelmezősége. Amennyiben hosszabb lesz a szavatossági idő, így a vállalkozás a partnerek termékkel kapcsolatos elvárásait is magasabb szinten tudja biztosítani.

A projekt keretében beszerzendő spektrométer rendszer az üzemi termelés hatékonyságát elősegítő olajtartalom mérő készülék. A 3 db DAF nyerges vontató az elállított termékek gazdaságosabb szállítását teszi lehetővé. A láncos csőszállítópálya beiktatásával egyszerűsödik a feldolgozó üzem és a tároló épületek közötti árumozgatás. A direkt kitárolással jelentős emberi és gépi munkát kiváltására van lehetőség. Az új extruder gyártóvonal megvalósításával a jelenleg használatban levő elavult extrudáló technológiát új, modern gépre cserélik le. Továbbá beszerzésre kerül egy 20-50 kg zsák félautomata töltésére automata zárására és palettázására alkalmas gép.

A projekt keretében megvalósuló beruházással a Cornmill Hungary Kft. a gyártó kapacitását megháromszorozná, eredményességét jelentős mértékben növelné.

Copyright

CORNMILL Hungary Kft. 2012.