CornMill Hungary Kft.
2942 Nagyigmánd,
Burgert Róbert
Agrár-ipari Park 03/10.
Tel.: +36 34 356-762
Fax: +36 34 356-610
E-mail: cornmill@cornmill.hu

Adatkezelési tájékoztatók

Technológiafejlesztés a Cornmill Kft-nél

 

Kedvezményezett neve: CORNMILL HUNGARY Kft.

Projekt címe: Technológiafejlesztés a Cornmill Kft-nél

Támogatás összege: 125 216 826 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

Tényleges befejezés dátuma: 2023. április 30.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02247

A projekt tartalmának bemutatása:

A CornMill Hungary Kft. kukorica feldolgozással, mezőgazdasági termékek, termények nagykereskedelmével foglalkozó, dinamikusan fejlődő, több, mint 30 éves vállalkozás, amely tevékenységét a nagyigmándi székhelyén, és fióktelepén, Kunmadarason végzi. A cég a projektben tervezett csomagolási, kereskedelmi, disztribuciós tevékenységének fejlesztését a kunmadarasi telephelyén valósítja meg, ahol többek között a csomagolási, raktározási, kiszállítási folyamatok zajlanak.

A vállalkozáshoz az elmúlt időszakban egyre több olyan megkeresés érkezett, ami külső cég által behozott csomagolandó áruk lecsomagolását, zsákolását igényelte. A csomagolás bármilyen szemes, darabos termékre vonatkozhat – nem csak mezőgazdasági terményre –, melyet zsákos csomagolásban lehet szállítani, értékesíteni, ilyen lehet pl. a fapellet, a műtrágya, vagy a műanyag-granulátum is.

Jelen fejlesztési projekt célja a Társaság csomagolási tevékenységének fejlesztése bércsomagolás formájában. Ennek keretében a hatékony anyagmozgatás érdekében 2 db homlokrakodó, 1 db zsáktöltő gép beszerzése, továbbá megújuló energiát jelentő 10 kWp teljesítményű napelemes rendszer beszerzése és üzembe helyezése történik az energiaköltségek csökkentése érdekében. A projekt része továbbá informatikai képzés, valamint szervezet-, folyamat és menedzsment tanácsadás is a cég és a projekt hosszú távú sikeres működése érdekében.

A beszerzendő eszközök használatával, valamint a kibővülő raktározási kapacitásaiknak köszönhetően raktárkészletük anyagmozgatási tevékenysége, és a hozzá kapcsolódó külső megrendelések alapján érkezett áruk csomagolási feladatainak elvégzése is hatékonyabbá fog válni, melynek révén a logisztikai folyamatok felgyorsulnak majd, és a kereskedelmi tevékenységük volumene is javul.

A fejlesztés várható eredménye, hogy rövidebb határidőkkel, és nagyobb kapacitással fogják tudni végezni a bércsomagolási tevékenységüket, így a beruházást követően piaci pozíciójuk erősödésével, és új vevők megszerzésével is számolnak, ezáltal a cég fenntartható működése válik biztosítottá, melynek eredményeként a foglalkoztatotti létszám hosszú távú megtartása is megvalósul.

Copyright

CORNMILL Hungary Kft. 2012.